AccuJazz.com -- Click here to listen whothefuckisadrianenache: whothefuckisflorinpiersic și trupa de oameni care nu știu să renunțe

Minima Zilei


Cioara zboară cu capu-n pulă
Muie la țigani

luni, 5 aprilie 2010

whothefuckisflorinpiersic și trupa de oameni care nu știu să renunțe

Omul ăsta are un șarm de inegalat, este o personalitate a filmului românesc, seria Mărgelatu este inegalabilă, dacă s-ar fi născut în Franța, Alain Delon nu ar mai fi jucat. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Omul ăsta cere să fie impușcat de fiecare dată când deschide gura, este personalitatea mucegăită a filmului românesc, seria Mărgelatu a fost o copie de căcat după western-urile americane de căcat - deci și mai de căcat - și pentru a încheia seria de replici, poate să se ia de mână cu Alain Delon și să se mute pe altă planetă, să nu mai aud de ei.

Mi-e milă de oamenii ăștia care trag cu dinții de trecut, dar mi-e și mai mare mila atunci când trecutul acela este sublim și inexistent. De ani de zile văd emisiuni care îl omagiază pe Florin Piersic, îl văd pe Florin Piersic făcând reclamă la revista Click - în timp ce Mihaela Rădulescu și Mircea Badea fac reclamă la colecția Adevărul. Țin să vă amintesc că revista Click nu are nici o legătură cu cultura - știu câțiva oameni care ar rămâne dezamăgiți dacă ar citi asta, așa că nu le-am spus de blogul meu (ca o paranteză care nu are nici o legătură cu articolul vreau să vă povestesc o întâmplare la care am fost prezent - stăteam la coadă la un chioșc ca să-mi iau niște șervețele pentru suflat mucii, iar în fața mea era o femeie cam pe la 25 de ani îmbrăcată toată în alb, tenul contrastând îmbrăcămintea oarecum; ce credeți că cere în momentul ei poetic? Click, Cancan și Manele magazin - pronunțat de către domnișoară ”magazan” - exact în această ordine - genial! nu vi se pare?).

Pe lângă emisiuni și Click, aud din când în când, trecâng pe strada pe care locuiesc în Brașov, o dubă care trage după ea un cort și care are pe ea două goarne din care se aude vocea suavă a lui Florin Piersic făcând reclamă la târgul de haine și încălțăminte. Eh! tocmai atunci când am crezut că le-am văzut pe toate, am văzut la teveu o emisiune - doar sfârșitul - intitulată „De ce-l iubim pe Florin?”. Eu NU-L iubesc pe Florin Piersic!!!

Florin Piersic este un argument la afirmația „România este o țară de râsu curului”. Este un om pe care personal nu-l apreciez, dar sute de alți oameni își aduc aminte de el cu respect, un om care se bucură de aprecierea atâtor alte personalități de marcă și se înjosește la a fi protagonist în reclame la Click doar ca să aibă ce mânca! Vă dați seama în ce țară trăim?

România este plină de personalități ruginite, erodate și mâncate de molii care se agață cu ultimele puteri de celebritatea pe care au obținut-o pe timpu lu Che Aușescu. Nu știu dacă Florin realizează, dar el nu mai are de mult ce arăta tineretului român în materie de artă și filosofie de viață. La fel ca mulți alții repetă într-una bancurile care l-au făcut celebru - care au ajuns să nu mai aibă nici un haz -, întâmplările lui din tinerețe, care or fi multe, dar au fost povestite și repovestite și au devenit plictisitoare și demne de milă - deoarece trecutul nu se poate modifica atât de mult... Și cuvăntul treid marc - „ciocoflender” - pe care l-a făcut celebru și care n-o să rămână în memoria celor tineri pentru că nu mai e amuzant, este de-a dreptul trist și îndeamnă la sinucidere...

La fel ca el, mai avem o grămadă de nume triste, care nu ar fi trebuit să existe de la bun început, care au ucis copilării: Marius Țeicu, Horia Moculescu, Alexandru Arșinel, Mirabela Dauer...
În altă categorie de oameni care nu stiu când să se oprească - cei care au fost LEGENDE și acum tind spre ZERO - intră Phoenix - dar din cauza lui Nicu Covaci -  și cu părere de rău Iris - nu au mai scos ceva bun de foarte mult timp.
Acest articol, cu un aer ușor melalcoolic și curmător de vise îmbătrânite va fi continuat... Oamenii ca Florin Piersic trebuie să dispară... e un ciclu natural.

Acestea fiind zise, voi trage apa și voi spera la o căcare mai ușoară pe viitor...
-tu bi continiud-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu